Прес-центр20 жовтня 2021, 15:10

На Луганщині розробляють план щодо попередження пожеж у природних екосистемах на 2022 рік

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова відбулося засідання оперативного штабу з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року.

На порядку денному розглянули виконання Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області в пожежонебезпечний період 2021 року, затвердженого рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ і НС, а також проблемні питання, що виникали протягом цього часу.

Звертаючись до членів штабу, Олексій Смирнов зауважив: «За серпень-жовтень спостерігалося зростання пожеж у природних екосистемах на відкритих територіях у всіх районах області. Тому пропоную після обговорення ситуації надати доручення усім відповідним службам для вжиття заходів з їх попередження».

З інформацією виступили представники Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації, Головного управління ДСНС України у Луганській області, Служби автомобільних доріг у Луганській області та місцевих органів влади.

За підсумками розгляду та аналізу доповідей прийнято низку доручень.

Так, головам райдержадміністрацій, міським, селищним, сільським головам, керівникам військово-цивільних адміністрацій, членам штабу – вжити вичерпних заходів щодо створення та утримання у належному стані мінералізованих смуг, прибирання сухої рослинності, сміття та вітролому на території населених пунктів, прилеглих територіях та вздовж автомобільних доріг місцевого значення.

У місцевих бюджетах слід передбачити кошти для встановлення у 2022 році пристроїв для подавання звукових сигналів з метою оповіщення людей на випадок пожежі, там, де такі пристрої відсутні.

До 25 лютого 2022 року Департамент з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації, Головне управління ДСНС України у Луганській області, Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства повинні підготувати на надати на погодження План дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області в пожежонебезпечний період 2022 року.