Прес-центр19 листопада 2019, 16:11

На Луганщині рятувальники вилучили 45 одиниць вибухівки

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 1,4757 га місцевості, де було виявлено та вилучено 45 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Загалом, рятувальники обстежили 1,45 га території області у Станично-Луганському, Попаснянському районах та біля населених пунктів Петрівське-Богданівка Волноваського району Донецької області, де було виявлено та вилучено 42 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снарядів, чотири мінометні міни, 19 гранат, три інженерних боєприпаси та три одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, було обстежено 0,0219 га у Попаснянському районі, де виявлено та передано під охорону Національній гвардії 3 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 1 артилерійський снаряд та 2 мінометні міни.

 

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).
- Не підходьте до предмету, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей.
- Припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету.
- Не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух).
- Дочекайтеся прибуття фахівців, вкажіть місце знахідки та повідомте час її виявлення.