Прес-центр13 березня 2020, 14:03

На Луганщині СБУ попередила нелегальне вивезення гранатометів та крупнокаліберних кулеметів із району проведення ООС

Служба безпеки України попередила у Луганській області протиправне вивезення арсеналу зброї та боєприпасів із району проведення операції Об’єднаних сил.

За попередніми даними слідства, учасники організованого угруповання намагалися нелегально переправити військові засоби ураження з району ООС до інших регіонів нашої країни.

Правоохоронці затримали двох фігурантів на блок-посту на автошляху «Лисичанськ-Бахмут» під час незаконного перевезення зброї на власному мікроавтобусі.

У ході огляду транспортного засобу учасників групи співробітники СБУ виявили 3 ручні протитанкові гранатомети РПГ-7В, станковий кулемет НСВ-12,7 «Утьос», 6 кулеметів ПКТ та РПК. Також вилучено майже 3 тисячі бойових набоїв різного калібру.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилась спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.