Прес-центр26 липня 2017, 13:07

На Луганщині СБУ припинила постачання в зону АТО недоброякісної тютюнової продукції

У Луганській області співробітники СБУ у взаємодії з працівниками Державної фіскальної служби ліквідували канал постачання в зону АТО цигарок контрафактного походження.

24 липня у Сєвєродонецьку правоохоронці затримали мешканця Луганська, який щойно одержав у відділенні служби експрес-доставки відправлення вагою 300 кг. У 26 ящиках виявилося майже 13 тисяч пачок сигарет нібито відомих українських та зарубіжних брендів, але без акцизних марок, повідомляє Управління СБУ в Луганській області. 

Вантаж прибув до Луганщини з Одеси та призначався для реалізації у маленьких та непримітних магазинах і кіосках. Правоохоронці мають підстави вважати, що тютюнова продукція є контрафактною та виготовлена без дотримання жодних технологічних норм у нелегальному цеху в одному з південних регіонів України.

Від реалізації цієї партії неякісних цигарок організатор нелегального каналу та його спільники мали отримати понад 330 тисяч гривень.

Встановлюється коло осіб, причетних до тютюнової афери.

Вилучений товар передано ДФС, яка наразі визначає розмір збитків, завданих державі, та вирішує питання про притягнення зловмисників до відповідальності.