Прес-центр25 травня 2018, 15:05

На Луганщині СБУ викрила наркоугруповання

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції об’єднаних сил, блокували на Луганщині діяльність організованого наркоугруповання.

Правоохоронці встановили, що наркоділки, які входили до складу групи, облаштували у трьох покинутих будівлях поблизу лінії розмежування лабораторію з вирощування канабісу. Готову наркотичну речовину ділки транспортували до Росії.

Оперативники спецслужби затримали наркокур’єра під час спроби незаконного переправлення через митний пост «Мілове» великої партії канабісу. У власному автомобілі зловмисник намагався перевезти до РФ майже три кілограми наркотику, який він  приховав у паливному бакуавтівки.

За оцінками експертів, орієнтовна вартість «товару» на «чорному ринку» становить шістсот тисяч гривень.

У рамках проведення спецоперації співробітники СБУ також затримали за адресами проживання організатора та ще одного учасника угруповання.

Затриманим оголошено підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідчими СБУ розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 28, ч.2 ст.15 та ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України.

Операція з викриття зловмисників проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури.