Прес-центр10 вересня 2020, 16:09

На Луганщині СБУ викрила підпільного виробника контрафактної горілки

Ще одного підпільного продавця контрафактного алкоголю і тютюну викрили співробітники Служби безпеки України у районі проведення операції Об’єднаних сил. Щотижня ділок збував фальсифікату на чверть мільйона гривень.

За даними досудового слідства, мешканець одного з населених пунктів Біловодського району налагодив у власному домогосподарстві виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції. Сировину для виробництва він замовляв поштою в інших регіонах країни. Інгредієнти він змішував в антисанітарних умовах, а до продажу небезпечної продукції залучив знайомого. «Виготовлені самотужки «горілку» та «коньяк» продавав жителям навколишніх населених пунктів на розлив прямо себе вдома, через місцеві магазини та через Інтернет.

Крім того, чоловік займався продажем контрафактних тютюнових виробів, виготовлених у так званій «ЛНР».

Під час обшуку за місцем незаконного виробництва правоохоронці виявили спиртовмісну сировину, підроблений алкоголь, підсилювачі смаку, харчові барвники і обладнання для виготовлення підробки та сигарети без акцизних марок на понад 100 тисяч гривень.

У межах відкритого кримінального провадження ділку та його спільнику готується повідомлення про підозру.

Триває слідство.

Заходи із протидії незаконному обігу підакцизних товарів проведено спільно зі співробітниками ГУ ДФС у Луганській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях