Прес-центр15 лютого 2017, 17:02

На Луганщині СБУ вилучила зброю та наркотики

На Луганщині співробітники Служби безпеки України у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжують заходи з попередження незаконного витоку засобів ураження із району антитерористичної операції.

У Кремінському районі області правоохоронці «роззброїли» двох місцевих мешканців, які зберігали вдома засоби ураження, призначені для збуту, повідомляє Управління СБУ в Луганській області.

При обшуку в одного з них правоохоронці виявили прихований  гранатомет РПГ-18 «Муха», а також близько 1,5 кг марихуани. За даними оперативників, громадянин купив гранатомет на «чорному ринку» та планував перепродати в іншому регіоні. Наркотик призначався до реалізації у районі проведення антитерористичної операції. Його приятель ховав  біля будинку банку пороху та виготовлені власноруч револьвер, мисливський ніж та штик-ніж. Саморобну зброю  умілець також готував на продаж.

Відкрито  кримінальні провадження за статтями 263 та 309 Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, а також за незаконне зберігання наркотичних засобів.

Триває досудове розслідування.