Прес-центр23 квітня 2021, 09:04

На Луганщині СБУ заблокувала масштабне виробництво та збут контрафактного пального

У Луганській області співробітники СБУ викрили комерційну структуру зі Сватового на збуті контрафактних паливно-мастильних матеріалів власного виробництва.

За даними правоохоронців, фірма мала нелегальні «виробничі потужності», де наймані працівники виготовляли фальсифіковане дизельне пальне.

У результаті проведення низки слідчих дій оперативники спецслужби виявили підпільний цех з виробництва пального, розташований на території проммайданчика. Встановлено, що за «технологічним процесом» ділки змішували неякісну сировину з різними добавками, які начебто підвищували якість пального. Виготовлену суміш зловмисники продавали місцевим мешканцям і сільгоспвиробникам за готівку через нелегальну АЗС. 

Правоохоронці вилучили майже 35 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів, орієнтовна вартість яких перевищує 1 мільйон гривень.  

Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей) Кримінального кодексу України.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводилися спільно з Державною фіскальною службою і Національною поліцією України. 

За інформацією СБУ в Луганській області