Прес-центр28 серпня 2020, 15:08

На Луганщині СБУ заблокувала збут контрафактних цигарок на мільйони гривень

Незаконний збут контрафактних тютюнових виробів заблокували співробітники Служби безпеки України у районі проведення операції Об`єднаних сил.

За даними досудового слідства, оборудку організував комерсант із селища Новоайдар. До протиправної діяльності він залучив кількох своїх підлеглих. За оперативною інформацією, нелегальний товар без пакувальної тари він закуповував на вагу у підпільних виробників із сусідньої області. Потім разом зі спільниками фасував цигарки та продавав у власному магазині під виглядом продукції відомих брендів. За попередніми даними слідства, за час функціонування оборудки він встиг реалізувати товару щонайменше на 1 мільйон гривень.

За фактом незаконного збуту контрафактних тютюнових виробів відкрито кримінальне провадження. У магазині торгівця правоохоронці провели обшук та виявили майже 800 упаковок фальсифікованих цигарок на 40 тисяч гривень. На виявлені докази протиправної діяльності буде накладено арешт.

Учасникам незаконного бізнесу готується повідомлення про підозру.

Триває слідство для встановлення постачальників контрафакту та інших осіб, причетних до оборудки.

Заходи із протидії незаконному обігу підакцизних товарів проведено спільно з Державною фіскальною службою України під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях