Прес-центр15 березня 2017, 15:03

На Луганщині СБУ запобігла контрабанді предметів антикваріату

У Луганській області співробітники СБУ разом із прикордонниками попередили контрабандне переміщення через державний кордон України холодної зброї, яка може представляти культурну цінність.  

Оперативники встановили, що на початку березня безробітний мешканець Мілового від свого знайомого колекціонера з Росії отримав замовлення на доставку до РФ двох козацьких кинджалів 1890 та 1878 років виготовлення. Ці предмети старовини перевізнику передав для росіянина колекціонер з окупованої території Луганської області. Контрабандист планував вивезти їх до РФ поза митним контролем, сховавши в особистих речах, повідомляє Управління СБУ в Луганській області.

Під час перетину державного кордону в об’їзд пунктів пропуску чоловіка було затримано. Вилучені предмети контрабанди будуть направлені на експертизу для визначення культурної цінності та вартості. За попередніми оцінками, на «чорному ринку» вартість цих кинджалів складає понад дві тисяч доларів США.

Службою безпеки України відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України «Контрабанда», яка передбачає позбавлення волі від трьох до семи років. Тривають невідкладні слідчі дії.