Прес-центр2 листопада 2016, 12:11

На Луганщині СБУ знешкодила міжрегіональну злочинну групу, яка збувала наркотики поблизу лінії розмежування

У Луганській області СБУ при процесуальному керівництві прокуратури припинила діяльність міжрегіональної злочинної групи, яка протягом тривалого часу збувала наркотики у населених пунктах на лінії розмежування.

Кримінальне угруповання складалося щонайменш із шести активних членів. Очолював його 30-річний наркозалежний мешканець Гірського Луганської області. Ватажок ретельно розподілив функції учасників наркоугруповання, вирішував питання щодо придбання та реалізації товару, опікувався питаннями конспірації. Щоб убезпечити себе від уваги правоохоронних органів, зловмисники зустрічалися з покупцями в затишних місцях - у під’їздах житлових будинків, у поле за містом, у безлюдних провулках. Група збувала екстракційний опій, метадон, марихуану, які отримувала з інших регіонів України, у т.ч. з Києва. Крім того, ділки торгували амфетаміном, виготовленим у власній нарколабораторії. Свій товар вони постачали наркозалежним мешканцям Гірського, Золотого, Комишувахи, Лисичанська.

Оперативна розробка угруповання  тривала понад півроку.

28 жовтня цього року лідера банди та п’ятьох її учасників було затримано на «гарячому». При обшуку в одного з членів угруповання вилучено автомат з глушником, пістолет, 15 гранат та велику кількість патронів. Під час обшуку в нарколабораторії в передмісті м. Києва виявлено та вилучено близько 300 грамів амфетміну, який призначався до відправлення в зону проведення АТО для збуту. На Луганщині у фігурантів справи вилучено прекурсор, амфетамін, розфасований для збуту в 13 пакетів, а також 1,5 кг  висушеної марихуани. 

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ст. 307 Кримінального кодексу України, яка за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення та збут наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів передбачає до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Тривають невідкладні слідчі дії, повідомляє Управління СБУ в Луганській області.