Прес-центр18 липня 2019, 15:07

На Луганщини службами у справах дітей здійснюються профілактичні рейди

Цього разу спеціалісти служби у справах дітей разом з Кремінським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді побували у населених пунктах Булгаківка, Новоастрахань та Михайлівка.

Під час рейду відвідані сім родин опікунів (піклувальників), в яких виховується 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З ними проведено профілактичні бесіди щодо необхідності посилення уваги по вихованню дітей під час літніх канікул.

Надано консультаційну допомогу з соціальних питань та питань охорони дитинства – порядок оформлення соціальних виплат, влаштування дітей до навчальних закладів, необхідність своєчасного медичного обстеження дітей та опікунів. 

Під час рейду проведено робочі наради з сільськими головами. Наголошено на необхідності посилення контролю за сім’ями з дітьми, особливо тими, де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, та сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах та запобіганню бездоглядності дітей.

Слід зазначити, що у Кремінському районі проживають 60 сімей, де виховується 84 дітини-сиріти та діти, позбавлені батьківського піклування.