Прес-центр17 cічня 2017, 10:01

На Луганщині стартував ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів

Минулими вихідними в Сєвєродонецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 14 та Старобільській загальноосвітній школі ІІ-ІІІ ступенів № 4 розпочалися обласні учнівські олімпіади з навчальних предметів.

На урочистому відкритті обласних олімпіад 2017 року виступили Юрій Стецюк, голова оргкомітету ІІІ етапу олміпіад, директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації та члени оргкомітету обласних олімпіад.

Обдаровану молодь Луганщини також привітали провідні науковці та викладачі вищих навчальних закладів регіону, які є головами журі обласних олімпіад з навчальних предметів, а також представники відділів освіти, громадських організацій та вчителі.

Всеукраїнські учнівські олімпіади протягом 50 років залишаються найбільш ефективним напрямом із виявлення академічно обдарованих учнів Луганщини. Щорічно в І (шкільному) етапі Всеукраїнських інтелектуальних змагань беруть участь більше 52 тисяч учнів 6-11 класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів області.

Результати інтелектуальних учнівських змагань об’єктивно відображають якість роботи вчителів, ступінь сприятливості шкільного освітнього середовища щодо реалізації розумового та творчого потенціалів особистості, стан освіти в закладі, місці та регіоні загалом.

14 січня 2017 року відбулися учнівські олімпіади з української мови та літератури, астрономії, історії, 15 січня обласні змагання продовжили юні екологи, математики та найкращі учні у вивченні німецької та французької мов.

Обласні інтелектуальні змагання продовжаться до 12 лютого 2017 року. Бажаємо всім учасникам обласних олімпіад успішного виступу.