Прес-центр15 березня 2019, 10:03

На Луганщині стартував марафон актуальних професій

Стартував «Марафон актуальних професій». Упродовж двох тижнів учням шкіл презентуватимуть актуальні професії з відвідуванням підприємств та закладів освіти. Ініціатором виступив Луганський обласний центр занятості.

Так, учні 10-11 класів Сєвєродонецької школи-інтернату завітали на професіографічну екскурсію до СДП «Промавтоматика №436», де дізналися про професії будівельників. У майстернях Сєвєродонецького професійного будівельного ліцею хлопці спробували себе в ролі газозварників, дівчата вчилися робити декоративну штукатурку. Старшокласники школи №17 відвідали один з салонів краси, де затребувані перукарі, візажисти-стилісти, манікюрники.

Для учнів Борівського навчально-виховного комплексу провели екскурсію до одного із банків, де ознайомили зі специфікою роботи та професіями у банківській сфері: менеджер, касир, операціоніст. Старшокласникам показали  як обслуговують клієнтів, розповіли про історію створення та досягнення установи, можливості створення кар‘єри у банку.

 У Кремінній учні гімназії знайомилися з професіями: кухар, кондитер та бармен. Один з підприємців запросив дітей на екскурсію до свого кафе, а фахівці центру зайнятості розповіли молоді про навчальні заклади, де можна здобути зазначені професії, і перспективи працевлаштування в нашому регіоні.

 На Новопсковщині в гості до учнів школи запросили представників «мужніх» професій – Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Дітям розповіли про заклади освіти, які здійснюють підготовку пожежних та поліцейських, продемонстрували засоби захисту і зброю, показали виступ службового собаки, який з легкістю знаходив небезпечні речовини та виконував всі команди кінолога.

 Представники Сватівського професійного аграрного ліцею розповіли старшокласникам місцевої гімназії про свій навчальний заклад і професії, які можна тут здобути, історію їх виникнення та етапи становлення.

 Учні Станично-Луганської школи під час екскурсії до Лісгоспу ознайомились зі спектром професій  у лісовому господарстві. Діти відвідали теплицю, де в умовах парникового ефекту з маленької насінини вирощують саджанці майбутніх лісових велетнів.

Попереду в учнівської молоді ще багато цікавих та корисних заходів, які допоможуть їм в майбутньому обрати улюблену професію.