Прес-центр7 березня 2018, 12:03

На Луганщині створено ще один дитячий будинок сімейного типу

Попри те, що Андрій та Галина Романенки мають свого малолітнього сина та двох дорослих дітей, вони вирішили дбати про дітей, позбавлених батьківського піклування, допомогти їм відчути себе захищеними та любими.

Історія створення цього дитячого будинку сімейного типу розпочалася у липні 2015 року, коли подружжя із села Білолуцьк Новопсковського району створило прийомну сім’ю та взяло на виховання двох дівчинок, позбавлених батьківського піклування.

Андрій та Галина довели, що здатні подарувати дітям батьківську турботу та сімейний затишок.

Тож, наприкінці минулого року вони звернулись до місцевої влади з проханням створити на базі їх прийомної сім’ї дитячий будинок сімейного типу на власній житловій площі та влаштувати до них діточок, які потребують турботи батьків.

Дітьми, котрим пощастило знайти люблячу сім’ю Романенків, стали двоє братів та їх сестричка.

Дитячий будинок сімейного типу – це реальне вирішення питання сирітства. Тут дитина отримує виховання та піклування, любов та тепло. Тут прищеплюються сімейні цінності, котрі дозволяють дитині знайти своє місце в житті.

Кому небайдужа сирітська доля дітей – звертайтесь за інформацією щодо створення та функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до місцевих служб у справах дітей.