Прес-центр24 вересня 2021, 10:09

На Луганщині створюються належні умови для забезпечення збереженості архівних документів, – колегія

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання колегії Державного архіву Луганської області.

Під час заходу підбиті підсумки комплексних перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів (архівів) комунального некомерційного підприємства «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги», Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва. Надані відповідні доручення для усунення недоліків, виявлених під час перевірок.

Також винесено тему на обговорення щодо забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та з кадрових питань (особового складу) в Державному архіві Луганської області та архівних установах області.

Обговорено стан науково-технічного опрацювання документів районних, міських, селищних, сільських рад, військово-цивільних адміністрацій в умовах реалізації реформи децентралізації влади та зміни адміністративно-територіального устрою.

Катерина Безгинська зазначила, що з метою недопущення втрати документів Національного архівного фонду з кадрових питань (особового складу), необхідно прискорити їх науково-технічне опрацювання та передачу до архівних установ області. Також вона звернула увагу керівників територій на необхідність створення належних умов для забезпечення збереженості архівних документів.

З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.