Прес-центр23 липня 2018, 11:07

На Луганщині створюються нові об’єднані територіальні громади

Протягом травня – липня 2018 року у Старобільському та Станично-Луганському районах області активізувався процес добровільного об’єднання територіальних громад.

Утворено Шульгинську, Калмиківську, Підгорівську та Веселівську сільські ОТГ Старобільського району, щодо яких облдержадміністрацією направлено звернення до ЦВК про призначення перших місцевих виборів.

Також триває процес утворення Широківської, Великочернігівської, Нижньотеплівської та Красноталівської ОТГ Станично-Луганського району, дві перші з яких приймають остаточне рішення про добровільне об’єднання після отримання висновку облдержадміністрації, а останні – звернулися за його наданням.

Сьогодні в області утворено 16 об’єднаних територіальних громад, до двох з них Білокуракинської та Новопсковської, приєдналися Тимошинська та Заайдарівська громади.

Крім цього, облдержадміністрація повторно звернулася до ЦВК щодо призначення перших місцевих виборів на території Новоайдарської та Гірської ОТГ, утворених у 2015 та 2017 роках.

Згідно із частиною другою статті 9 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» облдержадміністрація здійснює організаційну підтримку та інформаційно-просвітницьке сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад та приєднанню до об’єднаних територіальних громад.