Прес-центр19 липня 2018, 13:07

На Луганщині судитимуть чергову учасницю антиукраїнського «референдуму» 2014 року

На Луганщині співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, спільно з прокуратурою продовжують заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації та проведення антиконституційного «референдуму про державну незалежність ЛНР», організованого сепаратистами у травні 2014 року.

Правоохоронці задокументували протиправні дії ще однієї учасниці фейкового заходу, яка брала активну участь у роботі так званої «виборчої комісії» у Попасній.

Матеріали кримінального провадження, зареєстрованого в ЄРДР за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, скеровано до суду.

За посягання на територіальну цілісність і недоторканість України зловмисниці загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Наразі встановлено практично всіх організаторів та ключових учасників сепаратистського псевдореферендуму у Попасній та Попаснянському районі. Судові вироки вже отримали «голова районної виборчої комісії», «голови дільничних комісій» та мер Золотого. Обвинувальні матеріали щодо інших осіб, причетних до проведення антидержавного заходу у районі, перебувають на розгляді в судових органах.

За інформацією СБУ