Прес-центр25 червня 2020, 10:06

На Луганщині триває будівництво амбулаторій у сільській місцевості

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 12.06.2020 № 432 обсяг видатків бюджету розвитку, які спрямовуються на будівництво об’єктів у 2020 році складає 154,6 млн грн, з урахуванням співфінансування 20 інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на суму 33,1 млн грн.

Також у рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості в області реалізується 11 інвестиційних проєктів на суму 57,2 млн грн, у тому числі співфінансування з місцевих бюджетів – 12,8 млн грн.

Так, розпочато будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини в с. Лісна Поляна Марківського району та с. Велика Чернигівка Станично-Луганського району.

Вже розроблена проєктна документація і проведені тендерні процедури по будівництву амбулаторій загальної практики сімейної медицини в смт Лозно-Олександрівка, с. Широкий Станично-Луганського району та с. Підгорівка Старобільського району.

Завершуються будівництво сільських лікарських амбулаторій загальної практики – сімейної медицини у с. Колядівка, Новоайдарського району,  с. Лиман (з урахуванням житла для лікаря) та с. Чмирівка Старобільського району.