Прес-центр6 вересня 2021, 15:09

На Луганщині триває інформаційна кампанія щодо протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі

В області триває широка інформаційно-роз’яснювальна робота із різними категоріями населення щодо запобігання і протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, зокрема, стосовно видів насильства, його проявів та шляхів отримання допомоги.

Так, у межах роботи коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» представниці громадської організації «Сєвєродонецька молодіжна рада» провели для гостей щорічного «Фестивалю думок», що відбувся у Сєвєродонецьку,  гру «Коло безпеки».

Гра формує систему уявлень щодо явища насильства, форм та методів його попередження і подолання, а також інформує про служби, до яких можна звернутися у ситуації ризику насильства або його безпосереднього випадку.

Учасники жваво обговорювали усі поставленні питання, наводили життєві приклади та ділились власним досвідом; вони мали нагоду поспілкуватися с організаторами та тренеркою заходу, поставити питання, а головне – отримати відповіді та практичні рекомендації.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно із коаліцією ведеться робота із жінками, чоловіками, хлопцями і дівчатами із вразливих категорій. Зокрема, з дітьми з інвалідністю.

Так, у липні проведено консультаційний захід з використанням гри «Коло безпеки» для відвідувачів та батьків дітей з інвалідністю КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», що знаходиться в Кремінній.

У серпні патрульними поліцейськими проведено гру для дітей і молоді, які є вихованцями КЗ «Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді».