Прес-центр3 листопада 2021, 16:11

На Луганщині триває інвентаризація водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться в межах області

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романенко у режимі відеоконференцзв’язку провела засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться в межах області.

Під час засідання проаналізовані заходи, впроваджені на Луганщині на виконання пункту 5 рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади» від 15 квітня 2021 року, а також визначені організаційні заходи, спрямовані на забезпечення скоординованої роботи органів державної влади та місцевого самоврядування з цього питання.

Так, директор Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Олейніков поінформував про стан реалізації доручень щодо проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів та об’єктів комунальної власності.

Відповідна інвентаризація є одним із завершальних етапів децентралізації влади, направлений на підвищення управлінської спроможності територіальних громад.

Такі заходи дозволять отримати повну та актуальну інформацію про всі ресурси, розташовані в межах територіальних громад, що надасть можливість їх максимально раціонально якісно використовувати та збільшити надходження до бюджетів в майбутньому.

Підсумовуючи обговорення, голова комісії Наталія Романенко зазначила, що тільки спільними зусиллями органів державної влади та місцевого самоврядування можливо забезпечити проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів комунальної власності на території Луганської області до кінця поточного року.