Прес-центр6 серпня 2019, 12:08

На Луганщині триває місячник щодо профілактики травматизму невиробничого характеру на залізничному транспорті

З метою підвищення рівня профілактично-роз’яснювальної роботи щодо правил безпечної поведінки на залізничному транспорті облдержадміністрація спільно з регіональною філією «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» проводить місячник щодо профілактики травматизму невиробничого характеру на залізничному транспорті серед населення, працівників підприємств, що розташовані у районах, прилеглих до залізничних колій.

На підконтрольній українській владі території області мережа залізниць не надто розгалужена, а розклад руху потягів дальнього сполучення та приміських дизель-поїздів не досить щільний, але кожен повинен пам’ятати, що залізничний транспорт – це зона підвищеної небезпеки та, користуючись його послугами, виконувати загальноприйняті правила особистої безпеки.

Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 19.02.1998 № 54 (із змінами), можна переглянути за посиланням.

Нагадуємо! Переходити залізничні колії слід у встановлених місцях, користуватися пішохідними мостами, тунелями, настилами, переконавшись у відсутності поїзду, що рухається, або маневрового локомотиву.

Статистика свідчить, що протягом 7 місяців 2019 року на об'єктах залізничної інфраструктури Регіональної філії, яка територіально охоплює 5 областей, допущено 12 випадків травмування громадян, у тому числі 9 – зі смертельним наслідком. За аналогічний період 2018 року допущено 8 випадків травмування громадян, у тому числі 5 – зі смертельним наслідком, а протягом всього року – 27 випадків травмування громадян, у тому числі 20 – зі смертельним наслідком.

На території Луганської області зазначеного періоду 2019 року випадків травмування на об’єктах залізничної інфраструктури допущено не було.

Бережіть себе та своїх рідних!