Прес-центр1 лютого 2017, 11:02

На Луганщині триває моніторинг ситуації з виплатою мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня 2017 року підвищена до 3200 грн

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання тимчасової робочої групи при облдержадміністрації з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. У заході також взяли участь представники робочої групи: керівники структурних підрозділів ОДА, Головного управління ДФС у Луганській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, Головного управління Держпраці у Луганській області та Головного управління статистики у Луганській області.

 

Реалізація соціальних програм державного та регіонального значення знаходяться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

 

Нагадаємо, що робоча група з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати при облдержадміністрації створена на виконання доручення Уряду.

 

У ході обговорення проаналізовано інформацію керівників структурних підрозділів облдержадміністрації про затвердження бюджетів, забезпечення фондів оплати праці необхідними коштами для підвищення мінімальної заробітної плати по підвідомчим установам та в містах і районах області. Було визначено проблемні питання по окремим районам Луганщини та шляхи їх вирішення.

 

За результатами засідання доручено проаналізувати наявність фактів скорочення працівників або їх переведення на неповний робочий час. У разі виявлення фактів необхідно інформувати ГУ Держпраці у Луганській області для вжиття заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю.

 

Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації доручено довести до відома роботодавців та Федерації профспілок Луганської області інформацію з питань підвищення рівня оплати праці з 1 січня 2017 року та про відповідальність роботодавців (види санкцій та розміри) тощо. Окремо доручено провести широку інформаційно-роз’яснювальну роботу в засобах масової інформації та серед трудових колективів.

 

Особлива увага керівництва облдержадміністрації приділена ефективній роботі обласної, міських і районних робочих груп, а робота в цьому напрямку триватиме.