Прес-центр4 червня 2018, 09:06

На Луганщині триває обласний етап військово-патріотичної гри Джура

У Кремінському районі на території комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус ім. Героїв Молодої гвардії» відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Участь у обласному етапі гри взяли 128 хлопців та дівчат з усіх куточків області.

На урочисте відкриття завітала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, яка привітала учасників з нагоди 80-річниці утворення Луганської області і побажала їм успіхів, наснаги та перемоги.

У перший вечір гри з юними захисниками попрацювали фахівці Національної Гвардії України, які провели тренінги з тимбілдингу.

Вечір завершився переглядом та обговоренням документального фільму «Кіборги Луганського аеропорту».

Наступного дня гра почалася з конкурсу «Впоряд». На стройовому плацу військового ліцею рої демонстрували навички зі стройової підготовки, які складалися з обов’язкової програми, творчого завдання та проходження рою урочистим кроком із виконанням маршової патріотичної пісні.

Серед команд лідерами у цьому виді гри стали рій «Молода Січ» (Попаснянський район), «Чайка» (Новопсковський район) та «Молода Січ» (Новоайдарський район) та «Соколи» (м. Рубіжне).

Потім юні джури мали можливість ознайомитися з видами зброї, їх будовою та принципами роботи.

Третій день обласного етапу гри «Джура» – 2018 приніс командам нові враження та нові перемоги.

У цей день пройшли змагання «Смуга перешкод», яка складалася з етапів «Маятник», «Підлаз», «Переправа по колоді», «Навісна переправа», «Підйом по схилу». Найсильнішими стали рої «Яструб» (Кремінський район), «Соколи» (м. Рубіжне) та «Молода Січ» (Біловодський район).

Цього ж дня майбутні захисники Вітчизни взяли участь у конкурсі «Стрільба». Усі  команди  показали  вміле користування  пневматичною  зброєю.  Найвлучнішими  виявилися  рої  «Яструб»  (Кремінський  район), «Сапсан»   (м.  Сєвєродонецьк), «Сокіл» (Міловський  район).

Підсумком такого насиченого дня стали інтелектуальні випробування з історії нашої держави, українського козацтва, військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України – «Відун». І етап конкурсу – виконання тестових завдань з минулої України різного рівня складності, ІІ етап  проводився у формі «Брейн-рингу».

Організаторами гри виступили Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.