Прес-центр15 серпня 2017, 11:08

На Луганщині триває перевірка готовності навчальних закладів

У цей раз було відвідано Старобільскій район.

Директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк з керівниками райдержадміністрації обговорив низьку питань. Вони стосувалися підготовки освітніх закладів до нового навчального року, забезпечення району шкільними автобусами, плану оптимізації мережі шкіл та функціонування опорної школи.

Потім за планом робочої перевірки було відвідано Відокремлений підрозділ «Регіональний центр професійної освіти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» та ОНЗ «Половинкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів».

Також оглянуто матеріально-технічну базу Старобільського професійного ліцею: готовність до навчального року навчальних майстерень, кабінетів, актової зали, спортивної зали, бібліотеки, методичного кабінету, гуртожитку та інших приміщень.

Крім цього, Юрій Стецюк зустрівся з представниками Чмирівської ОТГ та відділу освіти, культури, молоді та спорту виконкому Чмирівської сільської ради.

Зазначимо, мережа Старобільського району представлена:

25 дошкільними навчальними закладами, 14 з яких з короткотривалим перебуванням. Дитячі садки відвідують 1121 дітей району віком 2-6(7) років, по місту – 645 дітей, по селу – 582 дитина.
25 школами та двома філіями. У двох школах наразі тимчасово призупинено навчально-виховний процес, це – Кам’янська ЗОШ І ступеню (2013) та Новоборівська ЗОШ І-ІІ ступенів (2015). Таким чином, у районі функціонує 23 школи та дві філії. Планова шкільна мережа на 2017-2018 навчального року – 3859 учнів в 241 класі.
Два позашкільних заклади, це: Старобільська  дитячо-юнацька спортивна школа, у якій виховується 537 дитини та Старобільський Будинок творчості дітей та юнацтва – 869 вихованців. Всього позашкільною освітою охоплено 1406 дітей.