Прес-центр5 червня 2020, 16:06

На Луганщині триває підготовка до проведення ЗНО-2020

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання щодо організованого проведення ЗНО-2020 в Луганській області.
На початку наради вона зазначила, що першочерговим завданням облдержадміністрації, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, силових структур області є створення безпечних та комфортних умов на пунктах проведення ЗНО, сприяння безперешкодній участі в зовнішньому незалежному оцінюванні  випускників, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території.
Директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк розповів про особливості зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників у 2020 році та заходи, проведені департаментом щодо підготовки до проведення ЗНО в Луганській області.
На нараді були визначені завдання кожного структурного підрозділу, обговорено  ризики, зумовлені продовженням карантину,  та намічені шляхи вирішення можливих проблем, зокрема питання безпеки під час перевезення учасників ЗНО до пунктів, перетину лінії зіткнення для дітей з тимчасово окупованої території, дотримання протиепідемічних вимог.
Підбиваючи підсумки наради, Катерина Безгинська наголосила: «Рівень довіри суспільства до зовнішнього незалежного оцінювання залишається стабільно високим, і це покладає на нас обов’язок створити безпечні умови та забезпечити його проведення у 2020 році на високому організаційному рівні. Лише чіткі і скоординовані дії усіх структур, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, дозволять нашим випускникам успішно скласти ЗНО та в подальшому вступити до закладів вищої освіти».
У заході взяли участь керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів ОДА, співробітники ДСНС, правоохоронних органів, Луганського  прикордонного загону.