Прес-центр20 квітня 2019, 12:04

На Луганщині триває весняна толока

Традиційно щороку на Луганщині, як у всіх областях України, відбуваються Всеукраїнська акція «За чисте довкілля» та День благоустрою територій населених пунктів.

Сьогодні, 20 квітня, жителі нашого регіону долучились до прибирання і озеленення своїх міст та сіл.

На чолі з заступником голови облдержадміністрації Геннадієм Іваненко працівники структурних підрозділів облдержадміністрації наводили лад біля озера Чисте у Сєвєродонецьку.

Вони прибирали сухі гілки, минулорічне листя, сміття, що зібралося останніми місяцями.

Геннадій Іваненко привітав присутніх з початком толоки та подякував Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, який організував цей захід та забезпечив учасників акції усім необхідним інвентарем.

«Важливо пам’ятати, що чисте довкілля залежить передусім від кожного з нас. Більшість працівників, як і я – переселенці, та нам не байдуже, в якому середовищі ми живемо. Тому закликаю усіх жителів області підтримувати чистоту та створювати навколо себе красу і затишок», – наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Слід зазначити, що акція триватиме протягом квітня-травня, у рамках якої відбудеться ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, доріг, зупинок міського транспорту.

Також будуть висаджені нові дерева, кущі, закладені газони та квітники.