Прес-центр2 грудня 2016, 11:12

На Луганщині триває Всеукраїнська акція 16 днів проти насильства: проведено виїзний відкритий дискусійний майданчик

На Луганщині продовжується обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Чергове виїзне засідання проведено у Старобільському районі у форматі відкритого дискусійного майданчика із протидії насильству. Участь у заході взяли заступник голови ОДА, голова обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми Ольга Лішик, заступник голови ради, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, голова Старобільської районної Координаційної ради, заступник голови РДА Олена Григоренко, члени Координаційної ради, представники громадських та міжнародних гуманітарних організацій.  Крім того, до участі у дискусії залучилися всі відповідні структури із попередження насильства з Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Білокуракинського, Кремінського, Новоайдарського, Новопсковського, Сватівського і Старобільського районів.

Захід проведено у дещо незвичному форматі. Так, у Старобільському районі знаходяться низка навчальних закладів, у тому числі, переміщених із тимчасово непідконтрольної території, навчаються багато студентів із різних куточків області, через що робота в напряму профілактики насильства у молодіжному середовищі є актуальною.

У зв’язку із цим, учасникам на практиці продемонстрували різні методи роботи із дітьми і молоддю у цьому напряму. Зокрема, проведено майстер-клас психологів із профілактики насильства, інтерактивне заняття щодо профілактики буллінгу, психосоціальні рухливі ігри. У соціальних сценках та виступах студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, обласного медичного училища, вихованців дитячо-юнацького спортивного клубу та школярів Підгорівської ЗОШ показали своє бачення теми насильства та шляхів його подолання.

У рамках відкритого дискусійного майданчика учасники обговорили ситуацію із насильством у Луганській області. Представники різних міст і районів поділилися кращими практиками та проблемними питанням повсякденної діяльності. Розглянуто досвід роботи міжнародних гуманітарних організацій, а також реалізацію Національного та Регіонального планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на Луганщині проводиться за підтримки Фонду народонаселення ООН. Наступний подібний захід заплановано у Біловодському районі за участю представників ще чотирьох районів з метою охоплення тематичними заходами всієї області.