Прес-центр5 липня 2017, 17:07

На Луганщині троє дівчаток знайшли прийомну родину

Нещодавно три дівчинки віком від 5 до 8 років знайшли своїх прийомних батьків. Це родина з міста Лисичанська – Сергій та Юлія, які вже виховують малолітнього сина.

Підтримувати дітей, які волею долі втратили сім'ю, дарувати родинне тепло та любов, Юлія навчилася у своїх батьків, які вже впродовж багатьох років виховують дітей, позбавлених батьківського піклування. Спочатку  вони створили прийомну сім’ю, а зараз в рамках діяльності дитячого будинку сімейного типу виховують десять дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «Кожна дитина має право на щасливе дитинство і повноцінну сім’ю», – вважає Юлія.

За статистичними даними на підконтрольній українській владі території Луганської області проживає 109 696 дітей.

Станом на 1 січня 2017 на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в службах у справах дітей перебувають 1412 дітей, з них – 1030 виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників.

Прийомні батьки, батьки-вихователі – це покликання, спосіб життя і професія для тих, хто хоче подарувати дітям-сиротам і дітям, які залишилися без піклування батьків, шанс мати сім’ю, щасливе дитинство і віру в майбутнє.

У минулому році в області усиновлено 40 дітей, чотири дитини стали іноземними громадянами.

У 2017 році вже усиновлено 19 дітей, з них громадянами України – 17, іноземними громадянами – дві дитини.

Зараз на Луганщині функціонує 14 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 92 дитини.  Про 158 дітей піклуються 85 прийомних сімей.

У цьому році створено два дитячих будинки сімейного типу, чотири прийомні сім'ї, до яких влаштовано 20 дітей, та розпочато будівництво ще двох будинків.