Прес-центр12 травня 2023, 10:05

На Луганщині від артобстрілів агресора постраждали 54 культові споруди, - Артем Лисогор поспілкувався з лідерами релігійних та національних об’єднань регіону

Очільник Луганщини Артем Лисогор узяв участь у спільному засіданні регіональної Консультативно-координаційної Ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій та Ради з питань етнонаціональної політики при Луганській обласній державній адміністрації.

«Ми розуміємо, що нинішні часи є великим випробуванням як для потужних церковних інституцій і національних спільнот, так і для пересічних людей, незалежно від їхньої віри та національності. Неможливо спокійно сприймати той факт, що внаслідок бойових дій на Луганщині, від артобстрілів агресора постраждали 54 культові споруди та три приміщення національно-культурних спільнот. Всі ми стали свідками того які «цінності» несе людству так званий «руський мир». Тому важливою є наша подальша співпраця в напрямі того, щоб не дозволити зруйнувати людські душі, а наші з вами нащадки могли жити у цивілізованому світі», -  звернувся він до духовних лідерів Луганщини.

Відкрив захід керуючий управлінням Луганської єпархії Православної Церкви України, Архієпископ Луганській і Старобільський Лаврентій.

У рамках онлайн-засідання обговорені проблеми вірян, представників духовенства та членів національно-культурних товариств, пов’язані із переміщенням до інших регіонів, а також виявлені факти порушення прав і свобод віруючих та представників етнічних спільнот на окупованій території Луганської області.

До дискусії долучились лідери релігійних та національних об’єднань.

Артем Лисогор подякував учасникам заходу за підтримку, яку вони надають вірянам, а також за волонтерську та іншу благодійну діяльність та запевнив у всебічній підтримці зі свого боку.