Прес-центр2 березня 2021, 15:03

На Луганщині від COVID-19 провакциновано 180 осіб

Про це розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв, відповідаючи на запитання журналістів.

«На Луганщині вже провакциновано 180 осіб. До кінця доби кількість людей, яких щеплять, збільшиться, – наголосив він. – Важливо, що на сьогодні в області не зафіксовано жодного випадку, який міг би свідчити про алергічні реакції».

Юрій Стогнієв нагадав, що вакцинація є добровільною, та зазначив, що до листа очікування може записатися кожен громадянин України.

Так, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України розроблена дорожня карта вакцинації від COVID-19 – процес розділено на п’ять етапів.

Наразі триває перший етап, під час якого щеплення отримують медики, що працюють із хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці ООС. 

На другому – всі інші медпрацівники і громадяни старше 80 років.

Тобто, саме з цього періоду вакцинуватимуть за попереднім записом.

Слід зазначити, що відучора в Україні запрацював онлайн-сервіс запису до черги вакцинації проти COVID-19. Майже 45 тисяч українців уже висловили бажання отримати щеплення, скориставшись попереднім записом.

Зокрема, через портал vaccination.covid19.gov.ua записалося 5 280 осіб, через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я – 671 особа, через портал Дія – 38 531 особа.