Прес-центр12 грудня 2017, 10:12

На Луганщині відбудеться Всеукраїнська національно-патріотична акція «Покрова Героїв»

Сьогодні, 12 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду.

Під час заходу заступник начальника управління молоді та спорту ОДА Євгенія Ратіхіна розповіла про виконання обласного плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2017 рік.

Вона зазначила, що національно-патріотичне виховання молоді є одним із пріоритетних напрямів діяльності облдержадміністрації.

Так, станом на 1 грудня, повністю реалізовані заходи, що передбачені Обласним планом.

Серед цих заходів – різноманітні флешмоби, фестивалі, табори, «Сокіл» (Джура), пізнавальні поїздки Україною, тематичні уроки, виставки, спартакіади, святкові концерти. інформаційні кампанії у засобах масової інформації.

В усіх районах та містах області молодь брала активну участь у проведенні державних свят, обласних урочистостей, присвяченим значним подіям у житті Луганщини.

Протягом року в області реалізовано близько 20 обласних проектів за рахунок коштів облбюджету та проведено п’ять всеукраїнських і один міжнародний захід.

У рамках реалізації завдань національно-патріотичного виховання молоді у Новоайдарському, Марківському, Станично-Луганському та Попаснянському районах затверджені відповідні місцеві програми.

У Біловодському та Новопсковському районах розділи «Національно-патріотичне виховання дітей і молоді» включені до районних програм «Освіта».

У Білокуракинському, Кремінському, Міловському, Сватівському, Старобільському і Троїцькому районах програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді знаходяться у стадії розробки.

В напрямку національно-патріотичного виховання, управління молоді та спорту активно співпрацює з інститутами громадянського суспільства.

Наразі управлінням залучає громадські організації міжнародного, всеукраїнського та обласного рівня до реалізації спільних проекти і заходи у сфері національно-патріотичного виховання, а також розробляє проект Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки.

Крім того, наразі триває підготовка до проведення на території області Всеукраїнської акції «Покрова Героїв», спрямованої на залучення національно-патріотичної активної молоді до діяльності в органах державної влади та місцевого самоврядування.