Прес-центр22 вересня 2017, 17:09

На Луганщині відбудуться позапланові перевірки щодо протипожежної безпеки

Сьогодні, 22 вересня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з питань заходів щодо підвищення техногенної та пожежної безпеки об’єктів соціального значення та з масовим перебуванням людей, розташованих на території Луганської області.

Юрій Клименко зауважив, що у зв’язку з трагічною подією, яка трапилася в м. Одесі в муніципальному дитячому оздоровчо-спортивному таборі «Вікторія», внаслідок якої загинуло три дитини, Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком надані доручення щодо здійснення повторних перевірок на об’єктах соціального захисту в Україні. До них також увійдуть і релігійні заклади.

Про протипожежний стан державних і комунальних установ області, в яких перебувають діти, люди похилого віку, люди з обмеженими можливостями, а також хворі, які потребують стаціонарного лікування, доповів керівник Головного управління ДСНС України у Луганській області Юрій Савєл'єв.

Він зазначив, що на обліку ГУ ДСНС знаходиться 702 таких об’єктів. Зокрема,  411 навчальних закладів, 69 об'єктів охорони здоров'я, 201 установ культури та 21 інтернатів і будинків для людей похилого віку.

У 2017 році проведено 321 перевірку навчальних закладів. За результатами виявлені значні порушення та притягнуто 250 посадових осіб до адміністративної відповідальності.

У найбільш незадовільному протипожежному стані знаходяться заклади у містах Лисичанськ і Сєвєродонецьк, а також Новопсковському та Новоайдарському районах.

Слід зазначити, що за результатами вжитих заходів протягом 2016 – 2017 років пожеж у дитячих таборах на території області не зареєстровано.

Під час наради Юрій Клименко надав низку доручень відповідним структурам та установам.

Зокрема, провести позапланові перевірки дотримання вимог чинного законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту державних і комунальних закладів, в яких перебувають діти, люди похилого віку, люди з обмеженими можливостями, а також хворі, які потребують стаціонарного лікування.

Також  з керівниками зазначених закладів провести роз’яснювальну роботу щодо безумовного дотримання вимог техногенного та пожежної безпеки.