Прес-центр10 жовтня 2019, 12:10

На Луганщині відбулася урочиста відправка призовників

Сьогодні, 10 жовтня, у Сєвєродонецьку до юнаків, які служитимуть у лавах Збройних Сил України, звернулися військові, представники Луганської облдержадміністрації, громадськість та інші.

Зокрема, заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату підполковник Сергій Мага зазначив: «Під час служби кожен з вас стане мужнішим та оволодіє низкою навичок та спеціальностей. Сподіваюсь, багато з хлопців пов’яже подальше життя з військовою службою. Наснаги вам! Слава Україні!»

Загалом, як повідомив заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату полковник Олексій Сіроштан, восени на Луганщині планується призвати 260 осіб. З них 30 – для Державної спеціальної служби транспорту, 12 – для Національної гвардії України, інших – до навчальних центрів Збройних Сил України.

Під час сьогоднішньої, вже другої відправки, до ЗСУ спрямовані 40 осіб зі всієї області. Загалом, починаючи з 1 жовтня, призову підлягли вже близько 70 юнаків.

Вони потраплять до Президентського полку, навчальних центрів у Чернігівській та Хмельницькій областях.

Розподіл та призначення призовників здійснюється пропорційно з урахуванням потреби і наявності призовних ресурсів як для Збройних Сил України так і для інших військових формувань.

Нагадаємо, що призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються.