Прес-центр22 листопада 2018, 11:11

На Луганщині відбулись командно-штабні навчання з цивільного захисту

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у командно-штабних навчаннях органів управління сил місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

Командно-штабні навчання відбулись у Лисичанську. Так, за тактичним задумом диспетчерська служба 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини отримала повідомлення про вибух та пожежу у Центральній котельні №1 КП «Лисичанськтепломережа».

Троє працівників заблоковані в різних приміщеннях котельні і не мають змоги самостійно евакуюватися. На місце виклику прибули пожежно-рятувальні підрозділи. Спеціалізовані служби цивільного захисту виконали на котельні аварійно відновлювальні роботи, а спеціалізована комунально-технічна служба цивільного захисту виконала роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Також, за легендою навчань, у Лисичанську в дев’ятиповерховому будинку №167 на одній із вулиць не був своєчасно злитий теплоносій із системи опалення, що призвело до її розмороження. На час проведення відновлювальних робіт даний будинок опалювався за допомогою  Універсального моторного підігрівача УМП-350 аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Луганській області.

Окрім цього, були практично відпрацьовані дії під час ускладнення природних умов. Так, за задумом, через ожеледиці відбулося зіткнення вантажного автомобіля з опорою повітряної лінії електропередач, внаслідок чого опора впала. Знеструмлено 18 помешкань і 281 суб’єкт господарювання. Спеціалізована служба енергетики цивільного захисту виконала аварійно-відновлювальні роботи із заміни опори повітряної лінії електропередач.

За результатами командно-штабних навчань учасники зібрались для підбиття підсумків, зокрема, заслуховування позитивних моментів у роботі служб та проблемних питань.

Юрій Клименко зазначив, що завдяки цим навчанням співробітники спеціалізованих служб цивільного захисту вдосконалили навички ліквідації аварійних ситуацій на системах життєзабезпечення населення в умовах осінньо-зимового періоду.

«Рятувальники відпрацьовували ситуації, що можуть виникнути. Під час навчання визначені найбільш ефективні методи дії в екстрених випадках, виявлені проблемні аспекти реагування на небезпечні події, надзвичайні ситуації й загрози їх появи.  Як завжди професіонали продемонстрували високий клас, але є питання до вдосконалення діяльності органів місцевого самоврядування. Тож є над чим працювати», – підсумував заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.