Прес-центр5 жовтня 2019, 11:10

На Луганщині відбулись військові збори батальйону тероборони

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко та заступник обласного військового комісара Сергій Мага взяли участь в урочистостях з нагоди Дня бійця територіальної оборони, що відбулися у Рубіжному сьогодні, 5 жовтня.

Захід було присвячено популяризації діяльності тероборони в Україні та залучення до її лав патріотично налаштованого населення.

Вітаючи присутніх Юрій Погуляйко наголосив, що система тероборони має глибокі історичні корені, навівши приклад міського ополчення в містах Європи або козацькі оборонні гарнізони.

«Щиро вдячний вам за сумлінну службу і самовіддану працю, результатом якої є зростання обороноздатності Збройних Сил України та нашої держави в цілому. Щоденною працею з вдосконалення своїх професійних навичок ви даєте нам можливість відновлювати мир на Луганщині», – сказав він.

Сергій Мага вручив Юрію Погуляйку почесну грамоту за особисті заслуги у професійній підготовці та вагомий внесок у розвиток військових комісаріатів Луганської області.

Після урочистостей представники батальйону взяли участь у військових зборах.

Нагадаємо, що з кінця 2014 року в Збройних Силах України сформовано підрозділи тероборони з числа військовозобов’язаних, які приписані до відповідних військових частин. Там здійснюється підготовка та навчання населення протидії ворожій збройній агресії.