Прес-центр28 вересня 2016, 15:09

На Луганщині відбулися прем’єрні покази вітчизняної кінострічки «Гетьман»

23 та 24 вересня 2016 року у Сватовому та Кремінній у рамках тижня українського кіно в Луганській області відбулися прем’єрні покази української історико-драматичної кінострічки «Гетьман». Для глядачів була організована творча зустріч з режисером Валерієм Ямбурським і виконавцем головної ролі, актором Костянтином Лінартовичем.

Заходи мали на меті промоцію сучасного українського кінематографа, підняття іміджу вітчизняного кіно у Луганській області та національно-патріотичного виховання підростаючого покоління.

Кінострічка «Гетьман» розповідає про долю однієї з чи не найбільш суперечливих фігур в історії України, про людину, яка змінила хід історії і зробила свою країну незалежною − Богдана Зиновія Хмельницького. Валерій Ямбурський, український кінорежисер, сценарист, продюсер, член Національної спілки кінематографістів України мав на меті зобразити Богдана Хмельницького не тільки історичною особистістю, але і люблячим чоловіком. Після показу творча група проекту «Гетьман» взяла участь у цікавій дискусії із сватівчанами, а особливо зворушливою стала зустріч із школярами, прихильниками творчості гостей і військовослужбовцями.

Не менш цікавими стали відвідини творчим колективом Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» у місті Кремінна, де кінопоказ відбувся вже для ліцеїстів, майбутніх захисників незалежності України.

Варто зазначити, що цей важливий культурно-мистецький захід підготовлений у рамках виконання Програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2015-2017 роки. Організаторами виступили управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації та Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва.