Прес-центр28 жовтня 2021, 10:10

На Луганщині відбулися урочистості з нагоди 77-ї річниці визволення України від нацистських загарбників

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у покладанні квітів до Братської могили з нагоди 77-ї річниці визволення України від нацистських загарбників. Захід відбувся 28 жовтня у Сєвєродонецьку.

«Сьогодні ми вшановуємо героїчний подвиг українського народу у Другій світовій війні. В цей день відбулося остаточне вигнання нацистських загарбників з України. Ми повинні завжди пам’ятати і дякувати нашим героям за їх жертовність. Низький уклін ветеранам та вічна пам’ять полеглим», – зазначив Олексій Смирнов.

Участь у заході взяли також керівник військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк, військові, правоохоронці та небайдужі містяни.

Зазначимо, ключові битви за визволення Європи від нацизму під час Другої світової війни відбулися саме на території України. Силами чотирьох Українських фронтів було проведено низку наступальних операцій. Завершилося вигнання нацистських окупантів з України їх повним витісненням із Закарпаття з'єднаннями Четвертого та Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної операції.