Прес-центр23 вересня 2019, 09:09

На Луганщині відбулось навчання з питань протидії торгівлі людьми для держслужбовців

«Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними» – таку назву мав цикл тренінгів для осіб, відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Заходи відбулись у рамках реалізації ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики України, за фінансової підтримки уряду Канади, а також в межах виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми.

Мета тренінгів – навчання осіб, відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми щодо виявлення потерпілих від торгівлі людьми, у тому числі серед уразливих груп населення та їх доступу до послуг із попередження торгівлі людьми в Луганській області.

Під час навчання особливу увагу приділено ідентифікації осіб, постраждалих від торгівлі людьми серед ВПО.

З початку 2019 року у Луганській області двоє людей отримали статус особи, які постраждали від торгівлі людьми, у 2018 році – 13 людей.

Проект впроваджується РПСОЦ «Жінки Донбасу» у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.