Прес-центр10 червня 2019, 09:06

На Луганщині відбулось виїзне засідання Ради ректорів закладів вищої освіти, переміщених з тимчасової окупованої території

Захід відбувся на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Участь у ньому взяли в. о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, державний експерт директорату вищої освіти та освіти дорослих Віталій Носок та керівники переміщених закладів вищої освіти.

Учасники засідання обговорили нагальні проблеми діяльності цих вишів, перспективи їх подальшого розвитку.

Також на порядку денному стояло питання щодо роботи освітніх центрів «Донбас – Україна» та «Крим – Україна» у контексті вступної кампанії 2019 року, залучення іноземних громадян до навчання в переміщених університетах.

Було внесено пропозиції щодо розробки загальної стратегії розвитку переміщених закладів вищої освіти.

Сергій Олейніков відзначив високий рівень організаційної та науково-педагогічної роботи луганських вишів в умовах вимушеної евакуації. Про це свідчать численні науково-практичні конференції всеукраїнського та міжнародного рівнів, зокрема ті, що проводяться на Луганщині, перемоги наших студентів у предметних олімпіадах та конкурсах, широке залучення студентських та науково-педагогічних колективів університетів та коледжів до участі в різноманітних грантових програмах тощо.

У свою чергу, Юрій Стецюк зауважив, що Департамент освіти і науки облдержадміністрації зацікавлений у збереженні існуючої мережі закладів вищої освіти області, розвитку їх інфраструктури та подальшої якісної роботи та надаватиме їм всебічну підтримку.

За підсумками засідання проведено панельну дискусію «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз».

Також у рамках виїзного засідання учасники Ради відвідали Луганський державний медичний університет та Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.