Прес-центр11 грудня 2017, 11:12

На Луганщині відбувся Форум жінок

Уже другий рік поспіль в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» члени обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми збираються у Старобільську на Форумі жінок.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик розповіла про впровадження ґендерної політики в області, поінформувала про основні положення прийнятого нещодавно Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», впровадження Регіонального плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Під час Форуму жінки в неформальному спілкуванні розповіли про свій шлях до успіху у сферах, якими керують, переважно, чоловіки, про поєднання сімейного та кар’єрного зростання.

Так, у рамках заходу виступили заступник голови Старобільської райдержадміністрації Олена Григоренко, мер міста Старобільськ Яна Літвінова, голова Старобільського районного суду Світлана Олійник, секретар Чмирівської ОТГ Олена Протопопова, приватний підприємець Вікторія Твердохлеб, директор Старобільської філії АТ «Ощадбанк» Ольга Нескоромна, директор Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Горького Світлана Моісеєва.

На Форумі відбувся флеш-моб. На знак ствердження думки, що жінка є не тільки берегинею домашнього затишку, а ще й рушійною силою всебічного розвитку, кожен учасник на помаранчевій кульці написав ім’я видатної жінки, яка надихає та є прикладом для наслідування. Після цього кульки були випущені в небо.

Захід проведено Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно зі Старобільською райдержадміністрацією за підтримки програми «Радник з питань ВПО».