Прес-центр3 червня 2019, 09:06

На Луганщині відбувся освітній форум

Днями у Попасній відбувся Форум «ОСВІТА-ФЕСТ», організований Луганською облдержадміністрацією, благодійним фондом «Восток-СОС» та Попаснянською райдержадміністрацією.

До участі у заході долучилися в. о. заступника голови Луганської облдержадміністрації Сергій Олейніков, директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк, координатор освітнього напрямку БФ «Восток – СОС» Юлія Кишенко, голова Попаснянської РДА Сергій Шакун, понад 500 учнів, педагогічні працівники району, а також військовослужбовці.

Метою форуму є привернення уваги до проблем освітньої сфери Луганщини, залучення педагогічної спільноти та батьків до дискусії про шляхи розвитку системи освіти, впровадження ідей Нової української школи та сприяння розвитку громадської активності.

Урочисте відкриття Форуму розпочалося флешмобом учнівських колективів району «Діти Попаснянщини за мир».

Під час проведення заходу працювали 16 дискусійних платформ та майстер-класів: «Нова українська школа і перспективи розвитку освітньої галузі Луганщини», «Знанням – ТАК, мінам – НІ», «Неформальна освіта як додаткова форма професійного розвитку педагогічних працівників», «Безпечне батьківство» та інші.

Заклади позашкільної освіти Попаснянщини організували на тематичному майданчику презентували клуб «Шахові королі», майданчик народної творчості тощо. Відвідувачів Форуму також очікували майстер-класи з виготовлення пряників «Я люблю тебе, Україно!» та з велосипедного фрістайлу.