Прес-центр15 вересня 2019, 09:09

На Луганщині відбувся щорічний обласний фестиваль національно-етнічних культур

 

14 вересня заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у проведенні ХХІV обласного фестивалю національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди», який відбувся у Рубіжному.

Цей фестиваль має давню історію та традиції, однак через початок бойових дій його проведення було тимчасово зупинено. У 2016 році на підконтрольній українській владі території області, з метою збереження національно-культурної спадщини, звичаїв, мовних та побутових традицій етнічних груп населення Луганщини, проведення фестивалю було відновлено.

«Це свято для багатонаціональної Луганщини особливе, оскільки наша гостинна земля стала спільним домом для 123 національностей і народностей. Впевнена, що сьогодні ви подаруєте всім нам надзвичайно яскраве й незабутнє свято», – сказала на початку заходу Катерина Безгинська.

Цьогоріч учасниками цього колоритного обласного заходу стали представники громадських організацій національно-культурного спрямування. Окрему групу учасників склали іноземні студенти Луганського державного медичного університету.

До участі у фестивалі долучилися творчі аматорські колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва із міст та районів Луганщини.

Глядачі мали можливість познайомитись з культурою різних національностей та народів. До їхньої уваги були представлені українські, лемківські, ромські, вірменські, індійські та іспанські пісні, а також єврейські, грузинські, білоруські, грецькі, молдавські та ромські танці.

На фестивалі було організовано виставки предметів декоративно-ужиткового мистецтва та національної кухні «Свято страв».

Цього ж дня у Лисичанську відбулось спортивне свято «О спорт, ти – мир!», який об’єднав поціновувачів силового екстриму та футбольної майстерності.