Прес-центр15 липня 2019, 13:07

На Луганщині відбувся відбірковий етап конкурсу «Кращий начальник караулу 2019 року»

Змагання відбулось на базі навчально-тренувального комплексу ГУ ДСНС України у Луганській області.

Своє вміння представляли 22 начальника караулів підпорядкованих підрозділів ГУ ДСНС України у Луганській області.

Вони змагались у теоретичних завданнях. Виконували нормативи із спеціальної підготовки: надягання спеціального (захисного) одягу та спорядження; закріплення рятувальної мотузки за конструкцію, в'язання подвійної рятувальної петлі з наданням її на потерпілого; перенесення, відвішування і підйом по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної башти та підйом по встановленій висувній драбині у вікно 3-го поверху навчальної башти.

За підсумками, переможці визначились по нарахуванню балів за кожну окрему вправу виходячи з оцінок виконання нормативів.

Перші місця по трьом номінаціям розподілилися таким чином: номінація «Кращий начальник караулу ДПРЧ з охорони населених пунктів» – начальник караулу Державної пожежно-рятувальної частини № 22 Сергій Скнарін, номінація «Кращий начальник караулу  ДПРЧ з охорони об'єктів» – начальник караулу Державної пожежно-рятувальної частини № 53 ПРАТ «ЛИНІК» Михайло Овчарик, а номінацію «Кращий молодий начальник караулу» отримав Роман Гринь ( ДПРЧ-53).

Справжні професіонали будуть представляти Луганщину на фінальному етапі Конкурсу «Кращий начальник караулу», якій відбудеться у вересні на базі Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності у м. Вінниця.

За інформацією ГУ ДСНС України у Луганській області