Прес-центр27 березня 2019, 16:03

На Луганщині відновлюватимуть будинки культури

Підтримка української культури в Луганській області має стратегічне значення. На цьому наголосила заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

Документ будо презентовано на другому засіданні обласної Ради регіонального розвитку. Він містить загалом 27 проектів, спрямованих на розвиток сфери культури області. Зокрема, протягом найближчих трьох років заплановано ремонт 15 міських, сільських та районних будинків культури. Проекти передбачають капітальні ремонти будівель, їх утеплення, заміну систем опалення тощо.

Ольга Лішик зауважила, що плани розвитку пройшли громадські обговорення у всіх населених пунктах, і жителі області самі визначили об’єкти, що потребують першочергового відновлення.

«Розвиток громади має бути гармонійним, а отже враховувати духовні та культурні потреби жителів. Культура об’єднує людей, виступає носієм народної пам’яті та національної ідентичності. Луганщина має бути згуртованою, особливо зараз, в умовах гібридної агресії з боку сусідньої держави», – зазначила заступник голови облдержадміністрації.

Підтримка цієї сфери передбачає також відродження історичних та культурних пам’яток. У м. Старобільськ буде проведено ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури «Особняк». У м. Сватове відреставрують пам’ятку архітектури «Банк України».

«Відновлені об’єкти культури змінюють зовнішній вигляд населених пунктів, роблять їх привабливішим і для жителів, і для туристів», – додала Ольга Лішик.

Згідно з Планом, у Марківському районі створять інтерактивний центр всебічного розвитку громади, а у Міловському – комунікаційні майданчики для згуртування мешканців.

Крім того, відбудеться модернізація будівлі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені  С. Прокоф’єва.

 

План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки доступний за посиланням.