Прес-центр23 серпня 2016, 13:08

На Луганщині відзначають День Державного Прапору

23 серпня на головній площі м. Сєвєродонецька відбулась  урочиста церемонія підняття Державного Прапору України.

У святкових заходах взяли участь керівники області, представники Збройних Сил України, Національної гвардії, МВС, учасники антитерористичної операції, громадські активісти, а також делегація зі Львівщини на чолі з головою Львівської обласної Олександром Ганущиним.

Почесне право підняти Державний стяг було надано - Аліні Гуртяк, -  маленькій донечці Героя України Юрія Гуртяка, що загинув у боротьбі з російсько-терористичними військами.

Вітаючи мешканців Луганської області зі святом, голова Луганської  обласної держадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зазначив: «Зараз наш Державний Прапор знову гордо височить над Лисичанськом, Рубіжним, Сєвєродонецьком, Попасною. Прийде час – і він знову замайорить над усією Луганщиною».

У свою чергу Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, звертаючись до присутніх наголосив: «Більше 200 кращих синів Львівщини  віддали свої життя заради того, щоб синьо-жовтий стяг майорів над Луганщиною. Сьогодні ми довели, що Україна є єдиною та неподільною! І разом ми обов’язково відстоїмо її Незалежність!»

Також урочисті заходи за участю керівництва, громадськості, волонтерів, військовослужбовців та учнівської молоді відбулися в районах і містах області.  На головних площах видатними громадянами Луганської області було піднято Державний Прапор України, учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятних місць, пов’язаних з історією незалежності України.

Так, у Старобільську почесну місію підняття Прапору виконала чотирьох разова чемпіонка миру з гирьового спорту, майстер спорту міжнародного класу Ірина Григоренко та учасник АТО та бойових дій, кавалер ордену Богдана Хмельницького Віктор Малахов.