Прес-центр21 грудня 2020, 16:12

На Луганщині відзначили 30-річчя утворення Пенсійного фонду України

Сьогодні в області відбулися урочистості до 30-річчя створення Пенсійного фонду України.

У заході, проведеному в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Луганській області, взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

«За три десятиліття ви подолали непростий, насичений подіями, шлях становлення та розвитку, отримали безцінний досвід у сфері пенсійного забезпечення громадян Луганщини, – зазначила вона. – У складні часи працівники пенсійної галузі нашої області продемонстрували надзвичайну відповідальність за долю громадян поважного віку, стабільність і надійність роботи однієї з найбільш дієвих державних установ».

Катерина Безгинська акцентувала, що колектив Пенсійного фонду Луганщини посів почесне друге місце у рейтингу результатів діяльності головних управлінь областей України та міста Київ станом на 1 листопада 2020 року.

«Тобто кожен фахівець Фонду докладає зусиль для підвищення якості надання пенсійних послуг, забезпечує захист інтересів старшого покоління», - наголосила заступниця голови облдержадміністрації.

Від імені голови облдержадміністрації Сергія Гайдая вона подякувала працівникам і ветеранам пенсійної служби Луганщини за сумлінну працю.

Під час нагородження Катерина Безгинська вручила Почесні грамоти Луганської облдержадміністрації колективам Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, Біловодського об’єднаного управління та управлінь Пенсійного фонду України в Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Також начальник Головного управління Ольга Шарунова відзначена грамотою, а очолюваний нею колектив – подякою Департаменту соціального захисту облдержадміністрації.

Слід зазначити, що із 1 грудня поточного року майже 297 тис. пенсіонерів Луганщини перераховано пенсії. Середній їх розмір по області склав 4 тисячі 119 гривень. Забезпечено виплатами 331,4 тис. пенсіонерів, в тому числі 143,8 тис. внутрішньо переміщених осіб та 9,6 тис. військових пенсіонерів.

За 11 місяців у відділах обслуговування громадян підпорядкованих управлінь обласного Фонду пенсійні послуги отримали 130 тис. осіб.