Прес-центр26 квітня 2021, 13:04

На Луганщині відзначили 35-і роковини аварії на ЧАЕС

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації взяв участь у мітингу-реквіємі з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС та покладанні квітів до пам’ятника загиблим ліквідаторам у Сєвєродонецьку.

Звертаючись до присутніх учасників заходу Сергій Гайдай наголосив: «Ми вчергове відзначаємо дату аварії на ЧАЕС. Аварія на Чорнобильській АЕС – це не трагедія масштабу Київської області або України, це трагедія загальносвітового рівня. Вражаючі та страшні наслідки цієї події ми дізнаємось тільки з плином часу, – та додав, – «Рівно рік тому ми домовились про створення на цьому місці нового меморіалу ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Вже завтра ми побачимо на цьому місці початок будівельних робіт. Сподіваюсь, що новий пам’ятник буде тим місцем, де люди будуть збиратися щороку, згадувати подвиг ліквідаторів та робити висновки зі страшних подій квітня 1986 року».

З промовами до чорнобильців звернулись голови  обласної Луганської обласної та Сєвєродонецької міської організацій Всеукраїнської громадської організації  інвалідів «Союз Чорнобиль України». Вони подякували обласній та міській владі за підтримку та наголосили, що, на жаль, все частіше чорнобильці втрачають побратимів, здоров’я яких відібрав «мирний атом». Тож, розраховують на пріоритетність у вирішенні питань соціального та медичного захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

А невдовзі священнослужителі відправили службу за жертвами аварії на Чорнобильській АЕС та закликали учасників молебня до хвилини мовчання.

Наприкінці заходу усі бажаючі мали змогу покласти квіти до пам’ятного знаку.