Прес-центр11 жовтня 2019, 11:10

На Луганщині відзначили День захисника України

Сьогодні, 11 жовтня, у Сєвєродонецьку відбулись урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

Вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України зібралися радник голови облдержадміністрації Сергій Гаврик, представник Ради ветеранів від Луганської області при Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб  Валентин Правенький, військовослужбовці, ветерани та громадськість.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького, Сергій Гаврик звернувся до присутніх та зазначив, що крізь пекло війни у складі АТО і ООС пройшло 12 тисяч жителів Луганщини, більше 120 не повернулися.

«У холі обласної адміністрації стоїть стенд з фотографіями загиблих на війні луганчан. Щодня я бачу ці обличчя, і серед них багато молодих людей, яким би ще жити та ростити дітей. Однак вони здійснили найвищий подвиг – віддали життя за цілісність України, за нашу з вами свободу, – сказав він. – Їхня звитяга щодня спонукає мене боротися за мирну Луганщину. Це надихає кожного дня працювати над відновленням області, боротися за кожного нашого громадянина, за серця і уми нашої молоді. Та не опускати руки!».

А невдовзі учасники заходу поклали квіти до пам’ятника генерал-майору (посмертно) Національної гвардії України Олександру Радієвському, який загинув під час визволення Лисичанська у 2014 році.