Прес-центр2 липня 2019, 14:07

На Луганщині відзначили річницю створення Нацполіції

Сьогодні, 2 липня, вконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь в урочистостях з нагоди 4-ї річниці створення Національної поліції України.

Також захід відвідали та висловили свої вітання правоохоронцям заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, заступник начальника 3-го Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Євген Василенков, начальник ГУ ДСНС в Луганській області Михайло Пшик та прокурор Луганської області Володимир Янко.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять поліцейських, які віддали свої життя під час виконання службових обов’язків.

Під час вітального слова Сергій Філь подякував поліцейським за те, що роблять наше життя безпечним: «Кожного дня правоохоронці ризикують своїм життям та здоров’ям задля нашої безпеки та комфорту, насамперед у зоні проведення АТО/ООС. Бажаю вам бути гідними пам’яті своїх колег, які віддали життя захищаючи Україну, і нести високе звання українського поліцейського. Ваше професійне свято – це ще одне нагадування того, що саме ви є втіленням допомоги для кожного громадянина нашої держави».

Також очільник області вручив начальнику ГУ Нацполіції в Луганській області Сергію Колеснику знак пошани «Захиснику Луганщини».

У своєму виступі Вадим Троян відзначив особливу місію, яку несуть правоохоронці у прифронтовій Луганщині, та подякував за важку працю з повернення закону та порядку на наші вулиці. Разом із Сергієм Колесником він відзначив найкращих представників професії годинниками.